Hopp til hovedinnhold
Netlife

Ekspertvurdering av dine digitale tjenester: Hva bør du fikse?

Få årets teknologi- og designbyrå fem år på rad til å gå gjennom nettstedet, den digitale tjenesten eller kundeopplevelsen din. Og, du kan få gjort det NÅ, til en veldig gunstig pris og uten at det krever mye av deg. Du får vite hva du virkelig bør fikse, hva som er bra og du får konkrete forslag til hvordan du kan bli bedre.

Vi har folk i karantene og på hjemmekontor. Det har sikkert du også. De fleste får jobbet fint med vanlige prosjekter fortsatt, men det er ikke alltid det funker i praksis.

Så, vi har snekret sammen et tilbud som gjør at du får konkrete råd fra Norges flinkeste innen design, innhold, UX og kundeopplevelse!

1. Ekspertvurdering av digital tjeneste

Hvorfor trenger du dette?

Alle vil lykkes digitalt, men hvor bra er dere egentlig? Følger dere beste praksis når det gjelder navigasjon, innhold og teknologi på nettsted eller apper? Dette er det sikkert like mange meninger om som det er ansatte hos dere. Nå kan du få eksperter på brukervennlige digitale løsninger til å hjelpe deg med et eksternt blikk og tydelige råd om hva du bør gjøre. Og det gjør de basert på erfaring med flere tusen brukertester.

Slik gjør vi det

  1. Oppstartsmøte på 30 min via video eller en kort brief på e-post der du sier litt om hva du vil oppnå med de digitale løsningene dine. (Er du ikke vant til å gjøre ting via video så fikser vi det altså!)
  2. Et tverrfaglig team av eksperter fra Netlife (innholdsrådgiver, strateg, designer og teknolog) går gjennom det du vil ha evaluert både gjennom stikkprøver og med utgangspunkt i konkrete oppgaver brukerne kan ha. Dere kan også si hva vi skal fokusere ekstra mye på.
  3. Dere får en rapport i PDF med konkrete forslag til hva dere bør forbedre innen innhold, navigasjon, sidestruktur, design, søkemotoroptimalisering og universell utforming.
  4. Sannhetens øyeblikk: Via video (ca 1 time) går vi gjennom våre funn med konkrete anbefalinger til hva du kan gjøre bedre. Her kan du samle så mange du vil i organisasjonen.

Pris

17.000 kr. + mva. (vanligvis tar vi minst 35.000 kr for dette)

Eksempel på et videomøte

2. Ekspertvurdering av kundeopplevelse

Hvordan opplever kundene deg, egentlig?

Kjenner du på nye kundeforventninger og nye krav til teknologi, men vet ikke helt hvordan du skal håndtere det? Har dere lav kundetilfredshet eller synkende salg, men vet ikke helt hvorfor? Mangler du kompetanse og innsikten til å vite hva du skal prioritere å fikse først? Trenger du argumenter for å gjøre nye investeringer i kundeopplevelse og teknologi?

Svarer du ja på ett eller flere av disse spørsmålene? Da kan du få hjelp! Nå kan du få en diagnose av kundeopplevelsen din av oss. Eksperter på kundeopplevelse og digitale tjenester vurderer deg med et eksternt blikk og gir deg tydelige råd om hva du bør gjøre.

Slik gjør vi det

  1. Oppstartsmøte via video (ca. 1 time) der du sier litt om hva du vil oppnå og deler dine hypoteser om problemer og muligheter
  2. Du overleverer det du har (og vil dele) av kvalitativ og kvantitativ kundeinnsikt, strategidokumenter og annet som kan være relevant, slik at vi får gjennomgått føringene dine grundig på bakrommet
  3. Et tverrfaglig team av eksperter på kundeadferd, design og teknologi går gjennom kontaktflatene i kundeferden for å evaluere deg i henhold til dine forretningsmål og de oppgavene kundene dine ønsker å få løst.
  4. Dere får en rapport i PDF med konkrete forslag til hva dere bør forbedre og hva som er mest kritisk. Rapporten tar utgangspunkt i konkrete scenarier og viser steg for steg hva som funker og hva som ikke funker i kundenes møte med deg i ulike kanaler.
  5. Sannhetens øyeblikk: Du samler en gjeng via video (ca 1 time) og vi går gjennom våre funn med konkrete anbefalinger til hva du kan gjøre bedre

Pris

27.000 kr. + mva. (vanligvis tar vi minst 60.000 kr for dette)

Interessert? Kontakt oss for en prat!

Sonja på sonja.ravnestad@netlife.com eller 464 29 080

Jostein på jostein.magnussen@netlife.com eller 402 26 409