Er du tekstforfatter som stadig må jobbe litt med UX? UX-er som stadig må ta en skrivejobb? Uansett om du kaller det innholdsdesign, UX-skriving eller bare innholdsproduksjon, har vi kurset for deg som vil designe brukeropplevelser med ord.

Kurset gir deg fundamentet som er nødvendig for å jobbe med innholdsdesign. Du vil jobbe med et stykke faktisk innhold gjennom hele dagen. Du skal finne ut hvem brukerne er, hva de trenger, hvilke behov de har og hvordan vi dekker det best mulig.

Vi tester også innholdet til slutt for å finne ut om vi er på riktig vei.

Kurset er for deg som skriver, designer eller koder i digitale kanaler, men har lite erfaring med innholdsdesign fra før. Du kan være kommunikasjonsrådgiver, journalist, grafisk designer, interaksjonsdesigner, utvikler, markedsfører eller UX-designer.

Dette lærer du i kurset:

  • hvordan finne brukerbehov og omsette dette til godt innhold
  • enkle grep for å sette opp brukerreisen
  • strategisk jobbing med innhold mot beslutningstagere
  • hvordan brukere leser på nett
  • hvordan lage tekster som er tilgjengelige og lett å forstå

Hvordan dere jobber
Vi underviser i mindre grupper. Våre kurs har aldri mer enn 20 deltakere. Det vil være en blanding av individuelle øvelser, gruppeoppgaver og felles diskusjoner. Du vil også få 1 til 1-hjelp når det er nødvendig.

Kurslengde

Kursene varer fra 09.00 til 15.30. Det vil være en times pause inkludert lunsj mellom 1130 og 1230. Det vil da være mulighet for å svare på epost, meldinger og telefoner. Det vil også være en pause både før og etter lunsj.

Bok om innholdsdesign inkludert
Boken "Design med ord", skrevet av Susanne Egset som jobber i Netlife, er inkludert i kursavgiften. Boken lærer deg å kombinere designmetodikk med skrivehåndverket og bruke tekst og språk for å guide folk gjennom digitale brukergrensesnitt. Alle deltakere får boken på kursdagen.

Kontaktskjema

De som underviser

Bilde av Ove Dalen
Ove Dalen

Tjenestedesign og innhold

Bilde av en glad Margrethe Lunde på kontoretMargrethe Lunde
Margrethe Lunde

Kommunikasjon og innhold

Meld deg på

Tid:
30. november, kl. 09.00–15.30
Sted:
Youngstorget 3 (inngang fra Pløens gate)
Antall plasser:
20
Kursavgift:
5900
tenke på samarbeid

Skal vi jobbe sammen?

Lyst til å finne ut mer om oss i Netlife og om vi burde jobbe sammen? Vi tar gjerne en prat med deg!

Ta kontakt