Utfordringer med nyhetsappen

Dagens Næringsliv hadde en nyhetsapp med relativt få, men lojale brukere, med lav rating i App store og forvirrende navigasjon. De ønsket å lage et bedre produkt for de som allerede bruker appen, i tillegg til å få nye brukere.

Designsprinter og hyppig testing

Gjennom å designsprinte ulike temaer fikk vi involvert DN sine ansatte på tvers av organisasjonen. I sprintene fikk vi fram ideer og synspunkter som vi sjekket opp mot faktiske tall og brukerbehov. Vi fikk ideene inn i en klikkbar prototype, som vi hele tiden testet og testet, og testet igjen.

Mange av ideene ble forkastet og tatt ut av prototypen, fordi brukerne ikke skjønte dem. Vi finpusset på navigasjonen og justerte på ordlyden, slik at brukeropplevelsen skulle bli så sømløs og smidig som mulig. Vi jobbet også hele veien med forbedring av designet, som til slutt ble dokumentert i et designsystem som gjorde det lettere for utviklerne å implementere.

I appen får du nå tilgang på DNs prisvinnende journalistikk om økonomi og samfunn, i tillegg til hele DN Investor og magasinet D2.

Den nye appen til Dagens Næringsliv

Appen er mer personalisert med mulighet for å legge til favoritter – selskaper, skribenter eller temaer og tilpasning av menyen der brukeren selv kan inkludere det de ønsker å ha rask tilgang til.

I den nye appen setter brukerne sin egen meny

Satte mål for resultat og arbeid

Målene for appen var:

  • Å få minst 4,7 i ranking i App store
  • Øke trafikken med 20%, øke antall innloggede brukere og ha 70.000 daglige brukere

Appen ble lansert i september 2020 og prosjektteamet følger med på måloppnåelsen fremover.

I tillegg satte vi mål for prosjektteamet

  • Å gjennomføre 50 brukertester før lansering.
  • Påbegynne et designsystem som over tid kan brukes for alle DNs produkter
  • At alle brukere klarer å ta i bruk appen og gjøre ønskede innstillinger uten hjelp

Disse målene klarte vi å oppnå i løpet av prosjektet. Vi har totalt gjennomført 60 brukertester, vi har fått på plass et designsystem og brukertester viser at brukerne klarer å logge seg inn og ta i bruk appen uten hjelp.

Vi hadde gleden av å ha prosjektleder Kåre Henriksen og UX-designer Joakim Nilsen med oss på Fagprat hos Netlife rett etter lansering av appen.

Vi har hjulpet DN med:

  • Innspill til prosess og smidig arbeidsmetodikk
  • Brand sprint
  • Designsprinter
  • Prototype og designsystem
  • Jobbe inn gode rutiner for brukertesting og brukerinvolvering

Ønsker dere å lage en mer personalisert tjeneste? La oss ta en prat!