Hopp til hovedinnhold
NetlifeReferanser

Kirkens Bymisjon

Juleaksjonen er en av de viktigste inntektskildene til Kirkens Bymisjon. Men i 2010 var resultatene lavere enn forventet. For å snu trenden måtte vi tenke nytt om innsamling og møte giverne i riktige kanaler.

Økt engasjement

Sammen med Kirkens Bymisjon la vi en ny strategi for aksjonen. Målet var å øke inntektene, rekruttere flere og yngre givere, samt øke engasjementet for Kirkens Bymisjons arbeid i rus- og gatemiljøene i Norge.

Sentralt i strategien var analyse og innsikt, segmentert kommunikasjon og en helhetlig og langsiktig plan for å bygge lojalitet blant giverne.

Nytt konsept, ny kampanje

Strategiarbeidet førte frem til kampanjen «Gled en som gruer seg til jul» – et konsept som er lett å kjenne igjen og som kan leve i mange år. Kampanjen tar i bruk alle kanaler og treffer målgruppene der de er, både fysisk og digitalt.

Kampanjen gjør at Kirkens Bymisjon hvert år kan gi flere i rus- og gatemiljøene i Norge et tilbud om middag og sosialt fellesskap.

Treffer giverne i riktig kanal

Vi jobber med dataanalyser og målgrupper for å nå potensielle givere i de kanalene de bruker mest. Mange eldre givere får fortsatt informasjon om kampanjen i posten, mens yngre målgrupper oppfordres til å gi på nett, på mobil og i sosiale medier.

Vi har hjulpet Kirkens Bymisjon med

  • strategi og konseptutvikling
  • design og identitet
  • analyser, segmentering og valg av målgrupper
  • produksjon og gjennomføring av kampanje
  • testing og forbedring

Gull og sølv

Kampanjen har vunnet gull på Max Marketing Mix og Annonsørforeningens ANFO Award. Kampanjen ble også kåret til årets innsamlingsaksjon av Innsamlingsrådet, og fikk sølvmedalje i International ECHO Awards.

Vil du lykkes med den digitale satsingen? Kontakt oss for en hyggelig prat.

Line Nordby

Karl Henning Mikkelsen