Enkelt å bruke og loggføre til og med fra skisporet.

Nøyaktig og effektiv logging av trening og konkurranser

Olympiatoppen hadde i flere år brukt en digitalt treningslogg som var basert på utdatert teknologi og ikke fungerte på alle enheter. De trengte derfor en oppgradering.

Løsningen ble en ny treningsdagbok hvor toppidrettsutøvere kan logge treningen nøyaktig og effektivt, og få statistikk på all treningen og konkurransene de deltar i. Trenerne får innsikt i alle data fra alle utøverne, kan samhandle med dem og enkelt sammenligne mot andre utøvere. Tjenesten er utviklet som en nettbasert tjeneste i kombinasjon med en webapplikasjon.

Mye data og innhold i kalenderen.

Vi jobbet med både grafisk design og interaksjonsdesign samtidig som vi utviklet løsningen teknisk. Da sørget vi for å utvikle en webapp-løsning som ville være fleksibel på alle slags enheter. For å sikre at vi var på riktig vei testet vi den med aktive toppidrettsutøvere for tilbakemeldinger, og justerte underveis.

Responsiv løsning

Visuell identitet

Grafisk sett var de eneste kravene fortsatt bruk av Olympiatoppens logo og en åtte-fargeskala som skulle representere nivåene til de ulike intensitetssonene. Gitt mengden potensiell informasjon som ble vist på en gang, holdt vi det generelle temaet til gråtoner, slik at det som er treningsdata med farger fikk mest fokus.

Farger på treningen, grå bakgrunn ellers

Temaet ble konseptuelt inspirert av gråtonen til den gamle Super-Nintendo, samt lyse farger i merkevaren. Det tykke grensesnittet var viktig både for tilgjengelighet og en følelse av soliditet.

Ikoner til webappen.

App og brukertype ikoner.

Et omfattende ikonsystem til brukergrensesnittet.

Et omfattende ikonsystem til brukergrensesnittet.

Trenerne har bedre oversikt over utøverne, prestasjonene og treningshverdagen deres via omfattende statistiske visualiseringer.

Treningsstatistikk-visning

Teknisk oppsett

Hovedgrunnen til å utvikle en ny treningsdagbok var at den forrige løsningen var basert på utdatert teknologi som ikke funket på mobile enheter. Derfor startet vi med en mobil-først tilnærming og designet direkte i en React JS-app. Intensjonen var at all funksjonalitet ville være tilgjengelig på alle enheter og for alle brukere.

Omfattende liste over spesifikasjoner

Vi jobbet ut fra en sammensatt liste over spesifikasjoner, utviklet fra den forrige løsningen som var 15 år gammel. De uendelige variasjonene og kombinasjonene av typer sportsgrener (56), hendelser, loggførte økter og statistikk gjorde at vi hadde et prosjekt med iterasjon, prøving og feiling for å oppnå et fleksibelt system. Å vise historiske data var også en viktig faktor.

Mye data i appen

Vi har hjulpet Olympiatoppen med:

  • visuell identitet
  • design av digital tjeneste
  • språk og uttrykksform
  • kartlegging av kundereise
  • testing og måling

Vil du også lage en velfungerende digital tjeneste? La oss ta en prat!