Medium, en pent designet, svært redaktør- og leservennlig publiseringsplattform, fikk for noen år siden sterk medvind, spesielt i tech- og designbransjen. Med årene har bloggsamfunnet vokst seg til et av nettets aller største (om ikke det største?) for brukerskapte blogginnlegg. Men bør større selskaper bruke plattformen som eneste plattform for blogging?

Da vi la ned iallenkelhet.no

For tre år siden tok vi selv beslutningen om å legge ned den populære fagbloggen vår, iallenkelhet.no, og satse på medium.com. Det skulle bli det nye stedet hvor vi delte alt vi jobbet med, erfaringer, anbefalinger og fagtekster. Vi ville være en del av det nye fagbloggesamfunnet, samle «applaus» (brukere som fiktivt klapper for innlegg de setter pris på), og gjøre tekstene våre mer synlige gjennom kjente publikasjoner inne på Medium.

En ikke så veldig god beslutning, tenker vi nå.

Drastisk for egen synlighet

For det som skulle gi innpass i en bloggosfære fylt av applaus, oppmerksomhet og ekstase, ble i stedet et brutalt slag for egen søkemotoroptimalisering (eller SEO, om du foretrekker den engelske forkortelsen). De gode fagtekstene våre mistet tilknytninga til nettsida vår, og Medium satt igjen med trafikken.

«En no brainer», svarte Netlife-alumni Knut Melvær (nå Sanity) på spørsmål om man bør flytte fagbloggen sin over fra Medium til egen side. Han har selv skrevet et blogginnlegg (på egen side, selvfølgelig) om hvordan de blogger i Sanity, og om hvordan det fortsatt er lurt å prøve å få tekstene sine inn i respekterte fagpublikasjoner, men at de bør publiseres på eget nettsted først.

Det gir deg selvfølgelig ingen garanti for at alle nå kommer løpende til deg, men det gir deg en langt bedre sjanse til å bli funnet av folk som trenger det du tilbyr.

Interessert i mer om dette? Ta kontakt med Kristoffer eller Øyvind for en hyggelig prat!