Hva slags pris er dette?

Norges grønneste nettside er en ny pris som deles ut for første gang av Netlife på konferansen Y Oslo i slutten av oktober.

Prisen har som formål å hylle Norges mest klimavennlige nettsider. Digitale spor skaper dypere fotavtrykk enn mange er klar over, og med prisen vil vi hedre selskaper som har forstått dette - og aktivt arbeider for å redusere karbonavtrykket til nettsiden sin.

Fristen for å sende inn en nominasjon er 26. oktober 2020 kl. 23:59.

Hvem kan vinne prisen?

Juryen vil se etter kandidater som på ulike måter arbeider aktivt for å redusere det digitale klimaavtrykket til nettsiden. Det kan for eksempel være:

  • Dere har en grønn hostingleverandør som bruker fornybar energi i sine datasentre
  • Dere har gode rutiner for å slette, rydde og forbedre innhold på nettsiden
  • Dere har iverksatt tiltak for å redusere størrelsen på nettsiden eller jobber kontinuerlig med å holde den slank
  • Dere har en innholdsstrategi som prioriterer brukernes behov fremfor interne avdelingers ustoppelige kommunikasjonsbehov (aka “nyhetssyken”)
  • Dere jobber kontinuerlig med forbedring av nettsiden i stedet for å lage en ny nettside annethvert år

Hvordan sender jeg inn en nominasjon?

Det er gjort på få minutter! Bruk maks 1500 ord på å fortelle hva dere har gjort for å redusere det digitale klimaavtrykket til nettsiden deres. Skriv en mail der du forteller 1) hvilken nettside du nominerer 2) hvem du er og 3) hvorfor dere fortjener å vinne.

Send inn nominasjon nå ->

Du trenger ikke å dokumentere nøyaktig utslippskutt, men vinnersjansen øker om du kan dokumentere effekt.

Du kan nominere deg selv eller andre, og du kan sende inn så mange nominasjoner du orker.

Hva er premien?

Vinneren mottar heder og ære i beste sendetid på Y Oslo. I tillegg får du 100 trær plantet i ditt navn, en statuett som du kan ha på pulten din og et badge som du kan plassere på nettsiden for å skryte av seieren.🌳

Prisen er en del av klodeorienteringen i Netlife, og vår innsats for å hjelpe kundene å bli mer klodevennlige. Selv har vi nylig slettet halve intranettet vårt, og laget en ny nettside som er langt slankere enn den forrige.

Lurer du på noe? Da kan hu her svare.