Lean Startup: En måte å lage nye tjenester eller produkter på uten at “du trur du he heila vedet (jærsk for vettet)” på forhånd. Derfor lager du det litt enkelt og tester om det funker før du bruker 100 millioner på det.

Canvas (f.eks Lean Canvas, Value Proposition Canvas): En mal med bokser man kan fylle ut. Tegnes ofte på en tavle eller printes ut på mange A3 ark som må teipes sammen for bruk i møter. (Kan for eksempel forårsake innkjøp av KJEMPESTORE skrivere som heter plotter til kontoret. Eventuelt kan du låne vår.)

Growth Hacking: Å skape vekst for et produkt eller tjeneste uten å svi av millioner på TV-reklame. Man må ha caps, shorts og helst være amerikansk for å være flink. Beskjedenhet funker ikke.

Service Design: Å lage tjenester som funker for folk og for bedrifter. M.a.o litt mer arbeid enn å tegne et stort kundereisekart (som forøvrig må skrives ut på en plotter, pris fra 25 000,-).

Design Thinking: Å lage tjenester som funker for folk og for bedrifter. M.a.o litt mer enn å lage brevark og logo.

Maskinlæring: Å få datamaskiner til å lære selv og ikke bare følge gamle vaner. Gjør at en EDB-maskin for eksempel kan lære et språk uten at vi må gi den alle grammatiske regler og en glosebok.

Digitalisering: Å sende e-brev i stedet for brev. Deretter fant man ut at e-brevet var en så stor slager at man også begynner med andre ting på e- (e-faktura, e-bok, e-sykemeldinger, e-db, e-handel og e-sigaretter)

Digital transformasjon / DIGITAL TRANSFORMATION: Forbløffende likt digitalisering.

Disruption: Enhver konkurranse en stor bedrift opplever fra en litt mindre bedrift med unge folk som jobber døgnet rundt uten lønn.

Content (uttales kååååntent): Innhold. For eksempel tekst, bilder eller video. De fleste har for mye av det, ikke for lite.

Content marketing: Innhold som har som formål å promotere noe, men samtidig være nyttig for leseren. Dette innlegget er et eksempel.

Influencer: Kjendis som ukritisk reklamerer for ting, gjerne på internett.

Ekstratips: Hør enkle forklaringer på markedsføringsbegreper i dette foredraget fra 8minutes.

Webdagene 2018 har læring i fokus. Ikke så overraskende for en konferanse tenker du kanskje. Men, hvor mye husker du egentlig fra konferanser? Hva har du igjen etter to dager med mingling, fest og foredrag? Vi gjør om Oslo Spektrum til en skole! Dette er en del av Førskolen der du kan lære ting selv før du kommer til Webdagene.

Interessert i mer om dette? Ta kontakt med Kristoffer eller Øyvind for en hyggelig prat!