Ny forside på bokklubben.no

Utfordring: Synkende tall og litt frynsete omdømme

Gjennom 60 år har Bokklubben jobbet for å spre gleden og verdien av lesing. Men det kan være utfordrende å holde seg relevant over så mange år. Med tiden har Bokklubbens posisjon blitt svekket og verdiforslaget blitt utydelig, noe som har resultert i synkende medlemstall og et litt frynsete omdømme. Det var på tide å starte et nytt kapittel.

Månedens bok eske

Løsning: En moderne bokklubb

Bokklubben kom til oss med et ønske om å:

  • Revitalisere merkevaren

  • Øke medlemstallet

  • Øke engasjementet blant medlemmene

Vi måtte gjøre Bokklubben aktuell igjen!

Vi startet med å forenkle og definere hva en moderne bokklubb bør være. Vi gjennomførte en komplett rebranding som omfattet merkevarestrategi og visuell identitet, og vi testet konseptet funksjonelt gjennom å prototype en ny app. Målet var å gi Bokklubben et konsept som ga mening både for produktutvikling og markedsføring, slik at vi sikret en helhetlig fremtidig medlemsopplevelse.

Resultatet ble en oppdatert merkevare som skal hjelpe Bokklubben å skape leseglede, inspirere til lesing, gjøre tilgangen til litteratur enklere og kunne romme et litterært fellesskap for medlemmene.

Bokklubben forklart i tre steg

Et nytt fokus

Bokklubben hadde mistet litt av retningen, og fokuset var i stor grad vært på kampanjer, salg og tilbud. Det var på tide å gjenopprette forståelsen av hva en bokklubb egentlig handler om –å skape fellesskap og leseglede.

Bokklubben trengte å rendyrke litteratur og bokklubb som produkt, og skape ekte verdi for medlemmene. Vi ønsket å inspirere medlemmene til å lese mer og oppdage nye bøker. Gjennom å tilby et kuratert utvalg bøker, inspirerende redaksjonelt innhold og spennende arrangementer og aktiviteter ville vi gjøre Bokklubben relevant.

For å være en troverdig avsender av dette nye produktet måtte Bokklubben tre inn i rollen som en kunnskapsrik, inkluderende og nær veileder. Noen som kan gjøre det enklere å navigere i bøkenes verden og oppdage nye forfattere og sjangere.

Ved å ta disse skrittene kan Bokklubben være noe mer enn bare en leverandør av bøker. De kan bli en destinasjon for lesing og leseglede, et sted der mennesker kan dele sin lidenskap for litteratur og oppdage nye skatter i bokverdenen. Klubb = fellesskap.

Visuell identitet: Forankret i bokens historie

Kjærlighet til bøker står sentralt i Bokklubben og det var derfor naturlig å forankre den visuelle identiteten i Bokklubbens og bøkenes historie. Vi har forsøkt å utvikle en identitet som hinter til historien og respekterer tradisjon, og modernisert dette for fremtidens behov. Den visuelle identiteten inviterer inn i bøkenes verden gjennom å legge vekt på typografi, enkel fargebruk, tydelige layoutprinsipper og illustrasjoner inspirert av det visuelle utrykket i klassisk bokdesign.

Bokklubben har fått en brukervennlig og fleksibel visuell identitet som skal kunne appellere til alle aldre, fra barn til voksne. Den har en tydelig karakter som støtter en sterk tilstedeværelse og et gjenkjennelig uttrykk på tvers av fysiske og digitale flater.

Eksempel på bruk av farger
Typografi
Eksempel på merch
Eksempel på illustrasjon
Eksempel på illustrasjons portretter

Produktutvikling: Hvordan ta ut den nye retningen i tjenestetilbudet

For å teste hvordan Bokklubben kan være mer relevant, og tilby mer leseglede for medlemmene sine, utviklet vi en prototype av en mobil-app. Her fikk vi prøvd ut forskjellig funksjonalitet og konsepter for å se hvordan man kan bruke nye digitale tjenester til å bygge et litterært fellesskap.

Gjennom appen kan medlemmene følge forfattere og venners aktivitet, få anbefalinger fra forfattere og redaktører, samt lage lister og starte lesesirkler. Veien til inspirasjon blir kortere og samtidig hjelper appen deg å samle alt som omhandler litteratur og bøker på ett sted. En app for å følge med på hvor mye du har lest, hva du har lest, hva du ønsker å lese, og hva du burde lese.

Forside mobil-app
Eksempel på ikoner og elementer

Det har vært en fryd å jobbe med Netlife for å gjenoppfinne Bokklubben for en moderne tid. Teamet har hatt en dyp respekt og forståelse for vår lange fartstid og etablerte merkevare. Samtidig har de på alle punkter turt å utfordre oss og stille spørsmål ved selvforståelsen vår og enkelte internt etablerte sannheter.

Ingeborg Volan, Direktør Bokklubben
Plakater utendørs

Leveranser:

  • Merkevarestrategi
  • Ny visuell identitet
  • Retningslinjer for stil og tone
  • Digital merkevarehåndbok
  • Spissing av produkt-roadmap og strategi
  • Prototype og konsept for ny app
  • Illustrasjoner i samarbeid med Bjørn Brockmann

Trenger merkevaren din litt oppmerksomhet? Vi hjelper deg med å få maksimalt ut av din merkevare og ditt produkt.

Sven Simonsen sitt profilbilde
Sven Simonsen

Strategisk rådgiver og forretningsutvikler

Sissel S. Johannessen sitt profilbilde