Stemmestyring

har sikkert potensiale. Men, spør om været og styr lampen med tale? Tja. Til nå er bruksområdene banale. Tror det kan funke i bil, men under tvil.

Multi, omni, somnikanal

Snork snork. Å ha samme stemme i ulike kanaler — et ork. Men, noen vil fortsatt bli rike på å predike hvor viktig det er, helt til slidene falmer og vi nynner julesalmer. De som får det til, gjør det i stedet for å holde festtaler — i alle kanaler.

Digitalisering og digital transformasjon

Din sinke. Du trenger hjelp for å unngå stagnasjon. Medisinen som foreskrives for bedrift og nasjon er fortsatt litt powerpoint og en god dose teaterinnovasjon. Et urealistisk håp for dette år, er nedtur for tåkefyrster, buzzord-dårer og folk som selger crappy systemer, slik at vi kan løse reelle problemer. Da skal jeg ta meg en tår.

VR og AR

tok aldri av og kommer heller ikke i år i fullgodt trav. Når hypen har lagt seg etter den første dansen åpner det seg spennende muligheter i (f.eks) byggebransjen.

Dine data

sprer seg som virus og lopper. Annonsene sitter som igler på menneskekropper. De store blir avkledd igjen og igjen, de sier de bryr seg, men er ikke din venn. Du blir litt mer bevisst, men som alltid vil glede, vaner og lyst trumfe tvilen. 30 sider med tekst om personvern, er som en helgetur til Økern. Når det kommer til stykket, vil du knappen trykke og gi adgang til alle fra mobilen.

Kunstig intelligens

har vært der lenge. Og litt ekstra vett kan flere trenge. Nå kommer gevinstene fra de som forstod at det handlet om annet enn roboter som lo. Hypen forsvinner. Kunstig intelligens blir årets se-det-funker-faktisk-og-vi-får-tydelige-gevinster-vinner.

I år er det tik tok

i fjor var det Snap. Nå er Snap snart bare crap. Hos kidsa riktignok, men ikke hos mor og far. Verden er rar. Det eneste vi kan spå når det gjelder kidsas vaner er at det vil komme en ny oppmerksomhetsraner.

Aviser

vil ha betalt, det er ikke galt. De må tjene penger, det er noe alle trenger. Og folk vil jo betale for artikler, både brede og smale. Hvorfor er det da så mye baling med å få til mikrobetaling? Kanskje det kommer, før det blir sommer? Nei, neppe forresten. Det vil nok flere år ta. Så mye penger vil de nok ikke ha. Flere bekker små blir jo ingen å, eller hvordan var det nå?

Big data

var stort og skulle bli større på alle fronter. Skrevet på slider i kjempestore fonter. Men, dataene var det ikke mange som så. Dette året lar vi store data hvile og de små få ben å gå på.

Planeten

går på grunn. Og bærekraft er i alles munn. La det ikke bli avlat og tomprat. Her trengs det varig forvandling, og det krever handling.

Blockchain

kom og skulle fikse det meste. Men, det fikk liksom ikke helt feste. Selv forklart av de beste er det uforståelig for de fleste. 2020 blir nok heller ikke blockchain-året, men kanskje vi endelig forstår det?

Chatboter

Solgt som vidunder. Svarer på sekunder, men er sjelden til hjelp. Derfor et under at de fortsatt blir elsket av bedrifter når de blir hatet av kunder. Hypen er over. Gi oss verdi i stedet for å stjele vår tid.

Men, en ting går aldri av moten

Det er å ta kundeproblemer ved roten. Gjøre ting enkelt og bedre. Men, ingen vil hedre den som lite bombastisk, men desto mere fantastisk, forenkler drastisk, lager tjenester som funker for folk og snakker uten at du trenger tolk.

Interessert i mer om dette? Ta kontakt med Kristoffer for en hyggelig prat!