Illustrasjon av sur nedbør som treffer sur katt
14. oktober 2021

Den digitale skyens sure nedbør

Skriket etter miljøtiltak har ikke nådd den digitale verden for fullt. Digitaliseringsdirektoratet og offentlige innkjøpere må ta tak.

  • Skrevet av: Beth Stensen
illustrasjon av y på youngstorget
8. oktober 2021

Fra Oslo Spektrum til Youngstorget

Netlife flytta fra Stenersgata til Oslos bankende hjerte, Youngstorget. Vi la bak oss en møllspist fagkonferanse, Webdagene, og satt i gang med å bygge Y Oslo. Dette er ikke et skryteinnlegg, men en dønn ærlig fortelling om å drepe en suksess og begynne på nytt.

Merkevarer som har blitt et verb
21. september 2021

Drømmen om verbet

Alle som lager et produkt eller en tjeneste vil veldig gjerne inn i dagligtalen, enten som verb eller begrep. Men sånn blir det jo aldri, og det er det mange gode grunner til. Bygg heller et dritbra produkt!

Illustrasjon av to personer som jobber istedenfor en person
16. september 2021

Slik kommer du i gang med parskriving

12 år etter at jeg introduserte det for Telenor er parskriving en naturlig del av verktøykassa til UX-skribenter og innholdsdesignere på alle kontinenter. Så hva har jeg lært og når funker parskriving best?

Illustrasjon av ekkokammeret på facebook
25. august 2021

Skal stortingsvalet 2021 avgjerast på Facebook?

Valkampen er flytta frå fysiske arenaer til digitale plattformar, der polarisering, valfusk og målgruppetilpassa bodskap har fritt spelerom. Kva gjer dette med oss som veljarar?

Illustrasjon av kunsten å designe godt innhold
17. august 2021

Kunsten å designe innhold

Du trenger ikke innholdsfyllere, du trenger innholdsdesignere hvis du jobber med digitale tjenester og produkter. Ihvertfall hvis målet er innhold som blir brukt og oppleves som meningsfylt.

illustrasjon av digitale tjenester som forsøpler kloden vår
5. august 2021

Gjør din digitale tjeneste grønnere!

Alt du gjør digitalt har et fysisk fotavtrykk. Vi som er produsenter av digitale greier må ta ansvar for utslippet av det vi lager.

Har du fått med deg disse?

7. november 2019

Slett nettsøppel og redd kloden!

Mens alle snakker om å designe gode tjenester er det altfor få som tenker på hvordan vi kan begrense og slette drit på nett. Det virker tvert imot som om de fleste tenker at vi skal fylle på og bygge svære fjellhaller med servere som durer i vei for å drifte nettinnhold få eller ingen besøker. Hva er det vi driver med?

11. juni 2020

Gode tjenester trenger ikke glasur

De aller fleste er enige om at det er viktig å skape gode kundeopplevelser. Kan det likevel være slik at de beste opplevelsene er de du ikke legger merke til?

Arkiv