Illustrasjon av å vise vei med UX-skriving
30. november 2022

Hva er UX-skriving?

UX-skriving, eller UX writing, er de små tekstene som skal hjelpe, rettlede og bekrefte brukerens handlinger og navigasjon i brukergrensesnittet. Ofte kaller vi selve orda mikrotekst på norsk, og en UX-skribent gjør brukerinnsikt, skriver og tester akkurat disse tekstene.

  • Skrevet av: Anja Regine Oddmarsdatter Schönhaug
Illustrasjon av offentlig bygg og smart person
26. august 2022

Hvis jeg var sjef i Digitaliseringsdirektoratet

Teknologi løser ingenting hvis den ikke er tuftet på ekte problemer, opplevd av ekte mennesker. Dette ville jeg fikset først hvis jeg var sjef for brukeropplevelse i Digitaliseringsdirektoratet.

Illustrasjon av effektiv produktutvikling
17. august 2022

Effektiv produktutvikling: Lag det folk vil kjøpe!

Tenker du på å sette i gang med produktutvikling eller tjenestedesign? Driver du med det allerede? Er du redd for å bruke masse penger på å lage noe folk ikke vil ha? Det burde du være!

Illustrasjon av en testsituasjon med observasjon
10. august 2022

Hva er brukertesting?

Brukertesting er et av de viktigste verktøyene vi har for å kontinuerlig undersøke om produktene og tjenestene vi lager er enkle å forstå og bruke, og møter brukernes behov. Her er oversikt over de beste metodene!

Illustrasjon av å jobbe seg fra tvil til visshet
5. juli 2022

Jobb deg fra tvil til visshet!

Det finnes konvensjoner for hvordan du best designer en tjeneste, men det er ikke alltid nok. Hvordan kan du vite at tjenesten faktisk funker? En mulighet er å gjøre en skisse-bygge-teste-loop!

Illustrasjon av noen som vil konvertere kunder
31. mai 2022

Hva er konverterings-optimalisering? Og trenger du det, egentlig?

Konverteringsoptimalisering (CRO) kan være en effektiv metode for å øke både salget og brukervennligheten på nettstedet ditt. Men da må du også gjøre det riktig.

Illustrasjon av analyseverktøy som må byttes
10. mai 2022

Guide: 6 steg for å bytte fra Google Analytics til nytt analyseverktøy

I mars fortalte Google at analyseverktøyet Universal Analytics vil legges ned 1. juli i 2023. Da vil verktøyet slutte å hente inn data, og de historiske dataene du allerede har i Analytics vil du bare ha tilgang til i seks måneder.

Har du fått med deg disse?

8. desember 2021

Tjenestedesign - en kort innføring

Tjenestedesign handler om å designe helhetlige tjenester som tar utgangspunkt i menneskene som skal bruke dem.

31. mai 2022

Hva er konverterings-optimalisering? Og trenger du det, egentlig?

Konverteringsoptimalisering (CRO) kan være en effektiv metode for å øke både salget og brukervennligheten på nettstedet ditt. Men da må du også gjøre det riktig.

21. februar 2022

3 alternativer til Google Analytics som ivaretar personvernet

Etter at Datatilsynet i Østerrike har konkludert med at bruk av Google Analytics er ulovlig, lurer mange på: Hva gjør vi nå? Her får du tre alternativer til Google Analytics.

Arkiv