Illustrasjon som viser gode digitale samtaler
26. april 2021

Lag skjema som en samtale!

Design enda bedre skjemaer — ved å forventningsstyre godt, lage smarte standardvalg og designe hele skjemaet som en samtale.

  • Skrevet av: Daniel Jacobsen Hasan
Illustrasjon av en person som bruker strategien sin
22. april 2021

Ikke bare «lag en strategi» – bruk den!

Strategi er ikke bare et dokument lagret på PC-en til sjefen. Strategi er et viktig verktøy som kan og bør brukes aktivt som grunnlag for viktige forretningsavgjørelser, og intern og ekstern kommunikasjon. Jeg vil derfor slå et slag for strategien.

Slik lykkes du med produktutvikling. illustrasjon.
16. februar 2021

2 grep og 10 tips for å lykkes med produktutvikling

Gi slipp på løsningen DIN og la teamet føle på frykt og glede. Det gir bedre produktutvikling.

Illustrasjon av at greier koster penger
9. februar 2021

Det du ikke turte å si: Fortell meg hva det faktisk koster!

Ja, hva koster det å fikse en digital tjeneste, sånn egentlig? Og hvorfor maser byråene om prosessene sine, når alt du ønsker er å få et tall og at de holder seg til budsjettet?

Hvordan finne de viktigste oppgavene til brukerne
8. februar 2021

Finn oppgavene til brukerne dine og løs dem!

Uansett om du lager en app, nettside eller en stor digital tjeneste, må du løse brukernes oppgaver. Med Kjernemodellen og kartlegging av toppoppgaver løser du det viktigste først.

Illustrasjon som viser at samfunnet ikke er tilpasset alle
2. februar 2021

Lag løsninger for alle

Alle snakker om hvor viktig det er å lage løsninger som er universelt utformet. Men har du egentlig kontroll på hva det betyr? Vi hjelper deg med denne introduksjonen til universell utforming.

Illustrasjonsbilde for å forstå nudging
19. januar 2021

For å forstå nudging må du først forstå folk

I følge forskere tar vi 35.000 valg hver dag, men hvor mange av disse valgene er bevisst? For å forstå nudging, må vi først forstå hvordan folk tenker og tar avgjørelser og hva som påvirker alle valgene våre i løpet av en dag.

Har du fått med deg disse?

7. november 2019

Slett nettsøppel og redd kloden!

Mens alle snakker om å designe gode tjenester er det altfor få som tenker på hvordan vi kan begrense og slette drit på nett. Det virker tvert imot som om de fleste tenker at vi skal fylle på og bygge svære fjellhaller med servere som durer i vei for å drifte nettinnhold få eller ingen besøker. Hva er det vi driver med?

11. juni 2020

Gode tjenester trenger ikke glasur

De aller fleste er enige om at det er viktig å skape gode kundeopplevelser. Kan det likevel være slik at de beste opplevelsene er de du ikke legger merke til?

Arkiv