Illustrasjon av digitale penger
18. juni 2021

Slik får du penger til digital produktutvikling

Jobber du med digitale produkter, men sliter med å få penger, folk og prioritet? Her er fire enkle tester du kan gjøre for å overbevise sjefen og resten av organisasjonen at de må investere.

  • Skrevet av: Ove Dalen
Illustrasjonsbilde av team som jobber sammen
10. juni 2021

5 prinsipper for god brukeropplevelse (UX)

For å lage de beste tjenestene og produktene må du vite hvordan mennesker tenker. Da har du et godt utgangspunkt for å skape gode opplevelser som er enkle, intuitive og tilpasset de som skal bruke dem.

Merkevarestrategi. Illustrasjon.
3. juni 2021

Kom raskt i gang med merkevarestrategi

Det trenger ikke å ta lang tid å komme i gang med en strategi for merkevaren din, som både har de viktigste grunntankene og som henger sammen med forretningsstrategien din.

Illustrasjon som viser gode digitale samtaler
26. april 2021

Lag skjema som en samtale!

Design enda bedre skjemaer — ved å forventningsstyre godt, lage smarte standardvalg og designe hele skjemaet som en samtale.

Illustrasjon av en person som bruker strategien sin
22. april 2021

Ikke bare «lag en strategi» – bruk den!

Strategi er ikke bare et dokument lagret på PC-en til sjefen. Strategi er et viktig verktøy som kan og bør brukes aktivt som grunnlag for viktige forretningsavgjørelser, og intern og ekstern kommunikasjon. Jeg vil derfor slå et slag for strategien.

Slik lykkes du med produktutvikling. illustrasjon.
16. februar 2021

2 grep og 10 tips for å lykkes med produktutvikling

Gi slipp på løsningen DIN og la teamet føle på frykt og glede. Det gir bedre produktutvikling.

Illustrasjon av at greier koster penger
9. februar 2021

Det du ikke turte å si: Fortell meg hva det faktisk koster!

Ja, hva koster det å fikse en digital tjeneste, sånn egentlig? Og hvorfor maser byråene om prosessene sine, når alt du ønsker er å få et tall og at de holder seg til budsjettet?

Har du fått med deg disse?

7. november 2019

Slett nettsøppel og redd kloden!

Mens alle snakker om å designe gode tjenester er det altfor få som tenker på hvordan vi kan begrense og slette drit på nett. Det virker tvert imot som om de fleste tenker at vi skal fylle på og bygge svære fjellhaller med servere som durer i vei for å drifte nettinnhold få eller ingen besøker. Hva er det vi driver med?

11. juni 2020

Gode tjenester trenger ikke glasur

De aller fleste er enige om at det er viktig å skape gode kundeopplevelser. Kan det likevel være slik at de beste opplevelsene er de du ikke legger merke til?

Arkiv