Illustrasjon av flere grensesnitt i en brukeropplevelse
6. juli 2021

Hva er forskjellen på UI og UX?

Du har kanskje sett forkortelsene UI og UX og lurt på hva forskjellen mellom dem er (for ikke å nevne hvordan de relaterer til interaksjonsdesign, grafisk design, webdesign, digital design osv.).

  • Skrevet av: Daniel Jacobsen Hasan
Illustrasjon av digitale penger
18. juni 2021

Slik får du penger til digital produktutvikling

Jobber du med digitale produkter, men sliter med å få penger, folk og prioritet? Her er fire enkle tester du kan gjøre for å overbevise sjefen og resten av organisasjonen at de må investere.

Illustrasjon av at situasjonen er umulig for brukeren
14. juni 2021

Vil du få til endring? Start med å endre situasjonen

Jobber du med tjenester eller produkter, offentlig eller private, er sannsynligheten stor for at du jobber med endring. Enten det er å få medarbeidere til å ta i bruk et nytt system eller å få kunder til å velge ditt produkt. Uansett hva målet er, vil det alltid være mennesker involvert, og alt for ofte er det de vi fokuserer på og ikke situasjonen.

Illustrasjonsbilde av team som jobber sammen
10. juni 2021

5 prinsipper for god brukeropplevelse (UX)

For å lage de beste tjenestene og produktene må du vite hvordan mennesker tenker. Da har du et godt utgangspunkt for å skape gode opplevelser som er enkle, intuitive og tilpasset de som skal bruke dem.

Merkevarestrategi. Illustrasjon.
3. juni 2021

Kom raskt i gang med merkevarestrategi

Det trenger ikke å ta lang tid å komme i gang med en strategi for merkevaren din, som både har de viktigste grunntankene og som henger sammen med forretningsstrategien din.

Illustrasjon som viser gode digitale samtaler
26. april 2021

Lag skjema som en samtale!

Design enda bedre skjemaer — ved å forventningsstyre godt, lage smarte standardvalg og designe hele skjemaet som en samtale.

Illustrasjon av en person som bruker strategien sin
22. april 2021

Ikke bare «lag en strategi» – bruk den!

Strategi er ikke bare et dokument lagret på PC-en til sjefen. Strategi er et viktig verktøy som kan og bør brukes aktivt som grunnlag for viktige forretningsavgjørelser, og intern og ekstern kommunikasjon. Jeg vil derfor slå et slag for strategien.

Har du fått med deg disse?

7. november 2019

Slett nettsøppel og redd kloden!

Mens alle snakker om å designe gode tjenester er det altfor få som tenker på hvordan vi kan begrense og slette drit på nett. Det virker tvert imot som om de fleste tenker at vi skal fylle på og bygge svære fjellhaller med servere som durer i vei for å drifte nettinnhold få eller ingen besøker. Hva er det vi driver med?

11. juni 2020

Gode tjenester trenger ikke glasur

De aller fleste er enige om at det er viktig å skape gode kundeopplevelser. Kan det likevel være slik at de beste opplevelsene er de du ikke legger merke til?

Arkiv