Illustrasjon av to personer som jobber istedenfor en person
16. september 2021

Slik kommer du i gang med parskriving

12 år etter at jeg introduserte det for Telenor er parskriving en naturlig del av verktøykassa til UX-skribenter og innholdsdesignere på alle kontinenter. Så hva har jeg lært og når funker parskriving best?

  • Skrevet av: Ove Dalen
Illustrasjon av ekkokammeret på facebook
25. august 2021

Skal stortingsvalet 2021 avgjerast på Facebook?

Valkampen er flytta frå fysiske arenaer til digitale plattformar, der polarisering, valfusk og målgruppetilpassa bodskap har fritt spelerom. Kva gjer dette med oss som veljarar?

Illustrasjon av kunsten å designe godt innhold
17. august 2021

Kunsten å designe innhold

Du trenger ikke innholdsfyllere, du trenger innholdsdesignere hvis du jobber med digitale tjenester og produkter. Ihvertfall hvis målet er innhold som blir brukt og oppleves som meningsfylt.

illustrasjon av digitale tjenester som forsøpler kloden vår
5. august 2021

Gjør din digitale tjeneste grønnere!

Alt du gjør digitalt har et fysisk fotavtrykk. Vi som er produsenter av digitale greier må ta ansvar for utslippet av det vi lager.

Illustrasjon av flere grensesnitt i en brukeropplevelse
6. juli 2021

Hva er forskjellen på UI og UX?

Du har kanskje sett forkortelsene UI og UX og lurt på hva forskjellen mellom dem er (for ikke å nevne hvordan de relaterer til interaksjonsdesign, grafisk design, webdesign, digital design osv.).

Illustrasjon av digitale penger
18. juni 2021

Slik får du penger til digital produktutvikling

Jobber du med digitale produkter, men sliter med å få penger, folk og prioritet? Her er fire enkle tester du kan gjøre for å overbevise sjefen og resten av organisasjonen at de må investere.

Illustrasjon av at situasjonen er umulig for brukeren
14. juni 2021

Vil du få til endring? Start med å endre situasjonen

Jobber du med tjenester eller produkter, offentlig eller private, er sannsynligheten stor for at du jobber med endring. Enten det er å få medarbeidere til å ta i bruk et nytt system eller å få kunder til å velge ditt produkt. Uansett hva målet er, vil det alltid være mennesker involvert, og alt for ofte er det de vi fokuserer på og ikke situasjonen.

Har du fått med deg disse?

7. november 2019

Slett nettsøppel og redd kloden!

Mens alle snakker om å designe gode tjenester er det altfor få som tenker på hvordan vi kan begrense og slette drit på nett. Det virker tvert imot som om de fleste tenker at vi skal fylle på og bygge svære fjellhaller med servere som durer i vei for å drifte nettinnhold få eller ingen besøker. Hva er det vi driver med?

11. juni 2020

Gode tjenester trenger ikke glasur

De aller fleste er enige om at det er viktig å skape gode kundeopplevelser. Kan det likevel være slik at de beste opplevelsene er de du ikke legger merke til?

Arkiv