Illustrasjon av hvordan vi best lærer
12. januar 2022

Lær mer, lag mindre

La oss snakke mer om hva vi lærer og mindre om hva vi lager. Det er mitt nyttårsforsett for 2022. La meg forklare hva jeg mener.

  • Skrevet av: Ove Dalen
Illustrasjon av tjenestedesign
8. desember 2021

Tjenestedesign - en kort innføring

Tjenestedesign handler om å designe helhetlige tjenester som tar utgangspunkt i menneskene som skal bruke dem.

Illustrasjon av krav til digitale løsninger
11. november 2021

Karbonkrav for digitale tjenester

Alle tjenester bør ha som mål at de skal bidra til samfunns- og atferdsendring som er bra for både klode og klima. For å få til det må alle vi som leverer digitale tjenester få tydelige krav fra kundene våre. Drømmen vår er å vinne anbud fordi vi er det selskapet som klarer å levere høyest effekt med lavest karbonavtrykk.

Illustrasjon av sur nedbør som treffer sur katt
14. oktober 2021

Den digitale skyens sure nedbør

Skriket etter miljøtiltak har ikke nådd den digitale verden for fullt. Digitaliseringsdirektoratet og offentlige innkjøpere må ta tak.

illustrasjon av y på youngstorget
8. oktober 2021

Fra Oslo Spektrum til Youngstorget

Netlife flytta fra Stenersgata til Oslos bankende hjerte, Youngstorget. Vi la bak oss en møllspist fagkonferanse, Webdagene, og satt i gang med å bygge Y Oslo. Dette er ikke et skryteinnlegg, men en dønn ærlig fortelling om å drepe en suksess og begynne på nytt.

Merkevarer som har blitt et verb
21. september 2021

Drømmen om verbet

Alle som lager et produkt eller en tjeneste vil veldig gjerne inn i dagligtalen, enten som verb eller begrep. Men sånn blir det jo aldri, og det er det mange gode grunner til. Bygg heller et dritbra produkt!

Illustrasjon av to personer som jobber istedenfor en person
16. september 2021

Slik kommer du i gang med parskriving

12 år etter at jeg introduserte det for Telenor er parskriving en naturlig del av verktøykassa til UX-skribenter og innholdsdesignere på alle kontinenter. Så hva har jeg lært og når funker parskriving best?

Har du fått med deg disse?

6. juli 2021

Hva er forskjellen på UI og UX?

Du har kanskje sett forkortelsene UI og UX og lurt på hva forskjellen mellom dem er (for ikke å nevne hvordan de relaterer til interaksjonsdesign, grafisk design, webdesign, digital design osv.).

17. august 2021

Kunsten å designe innhold

Du trenger ikke innholdsfyllere, du trenger innholdsdesignere hvis du jobber med digitale tjenester og produkter. Ihvertfall hvis målet er innhold som blir brukt og oppleves som meningsfylt.

Arkiv