Last ned presentasjonsmalen

Slik installerer du malene

Keynote

Etter at du har lastet ned Keynote-fila med eksempelslides, åpner du den og klikker på Arkiv > Arkiver tema (fra menyen øverst på skjermen).

Velg Legg til i Temavelger. Gi temaet et passende navn. F.eks. Netlife Keynotemal. Klikk Opprett.

For å slette gammel mal klikker du Arkiv > Ny. Klikk deg inn på Mine temaer, finn gammel mal, høyre klikk og velg Slett. Bekreft valget, og du er ferdig.

Skjermbilde av hvordan du arkiverer tema

Google Slides

I Google Drive velger du +New. Deretter klikker du på pilen (>) som står bak Google Slides og velger From a template.

Pass på at du er inne på Netlife-fanen under Template gallery. Velg Netlife Slides Template, og du er klar.

Skjermbilde fra google slides

Når skal jeg bruke hva?

Du velger i utgangspunktet selv om du foretrekker å bruke Keynote eller Slides. Fordelen med Keynote er at der er fonten (vårt viktigste identitetselement!) vår med, i tillegg til at det er mulig å lage animasjoner og overganger mellom sidene. Ingen av delene er dessverre mulig i Google Slides, der bruker vi en sekundærfont. Mange synes det er enklere å samjobbe i presentasjonen i Slides, men ja – det går også an i Keynote!

I interne presentasjoner og underveis i prosjekter er det helt fint å bruke Slides, men når du skal holde en ekstern presentasjon – for eksempel på en konferanse, kurs eller når du skal møte kunden for første gang (innsalgsmøte) ønsker vi at du bruker Keynote for å bygge merkevare og vise identiteten vår slik den er ment!

Tips når du skal lage presentasjoner

  • Spør deg selv (og en kollega): Trenger du en presentasjon, eller om det bedre å gjennomføre opplegget uten? Hvis presentasjonen er til for at du skal huske det som står der, kan det være like greit å ta med notater.
  • De som ser presentasjonen din må ha oppmerksomheten sin to steder: På det du sier og på presentasjonen din. De leser også mye raskere enn du snakker. Har du ett poeng per lysark, blir det lettere å henge med.
  • Folk klarer ikke se bort fra skjermen, selv om de har lest det som står der. Trenger du deres fulle oppmerksomhet kan du taste B, så blir skjermen svart. Tast en hvilken som helst tast for å få liv i den igjen.
  • Tilpass språket ditt til målgruppen. Skjønner de ordene du bruker? Vær så tydelig og klar du kan.
  • Tenker du at det er ikke så viktig hvordan presentasjonen ser ut — det er jo innholdet som teller? Feil. Når du skal i et kundemøte tenker du på hvordan du presenterer deg selv — at du er passende kledd, at du har et fast håndtrykk, hvordan du snakker. Presentasjonen din er en del av totalinntrykket og
    en lurvete presentasjon er den digitale ekvivalenten til et slapt håndtrykk. Det handler om troverdighet. Husk at du representerer et design- og teknologibyrå som leverer arbeid av topp kvalitet – både tekstlig og visuelt.

Flere tips til hvordan du lager en god presentasjon

Slik bruker du malen

Ta en titt på Keynote-fila med eksempelslides du har lastet ned, eller se eksempler i google slides.

Forside på presentasjonsmal

Har du spørsmål eller forslag? Snakk med Maria.