Forsiden til fjordnorway.com

Fra differensiert til inspirerende

I den gamle løsningen hadde hver av de 12 regionene vært sitt nettsted som de brukte til å fremheve sine attraksjoner. De klarte ikke å fremstå samlet og det felles nettstedet manglet et tydelig hierarki som gjorde at brukeren ble overvelda av en stor mengde informasjon og utydelige valg. Det var også høyst nødvendig å gi nettstedet en tydeligere personlighet som klarte å favne alle regionene sine behov og samtidig forbedre den visuelle profilen.

Vårt mål var å lage et nettsted som presenterer spennende aktiviteter og tjenester, og som klarer å fremheve innhold som inspirerer og engasjerer folk, sånn at de sitter igjen med sommerfugler i magen og knapt klarer å vente til de får besøke det flotte Vestlandet.

Fjord Norges mål var å øke turismen til regionen og generere mer inntekter til alle turist-virksomheter på Vestlandet.

Visuelle grep

Vi hadde som mål å forenkle både fonthierarki og bildebruk, introdusere mer luft og rom og få frem et mer redaksjonelt preg. Eksisterende profilelementer som logo og font ble beholdt, og vi gjorde fargepaletten lysere for bedre kontrast og effekt.

Inspirert av formene til logoen utviklet vi et system med symboler og ikoner. Kanter ble brukt gjennomgående på hele nettstedet, og utvalgte bilder og video har fikk en særegen avskjæring. Vi laget også et system med animasjoner og ulike effekter for å trekke brukeren inn.

Utfordringer

Den enorme mengden innhold, 31500 bilder og 5700 produkter, betydde at det måtte jobbes mye med optimalisering for å laste frontenden. Nettstedet skulle også støtte tre språk (engelsk, norsk, tysk), hvor noen sider var spesifikke for sin målgruppe, noe som presenterte en betydelig utfordring for teknisk løsning og design.

Tilgjengelighet og universellutforming er noe vi altid har i fokus. Her ble det lagt spesiell vekt på responsivitet, med ulike skriftstørrelser ved ulike brytpunkter, i tillegg til tynning av ikonlinjer på mindre skjermer for å matche skriftens tykkelse. Vi jobbet med fargekontrast og tydelige fokustilstander for tabulering, alt-tekst for bilder, og en rekke andre optimaliseringer som fortsatt blir finjustert etter lansering. Semantikk, metadata og url-struktur ble forbedret for søkemotoroptimalisering (SEO).

Resultater

  • Fjord Norge og de 14 tilhørende destinasjonsselskapene hadde hvert sitt domene og eget nettsted. Artikler og produkter lå i forskjellig CMS og produktdatabaser, noe som gjorde det vanskelig å samarbeide og selge aktiviteter og reiser på tvers av destinasjonene.

  • Enklere hverdag

    Gjennom å samle 12 destinasjoner på samme nettsted forenklet vi det redaksjonelle arbeidet og gjorde det enklere å samarbeide om salgs- og markedsaktiviteter.

  • Økt synlighet

    Gjennom å samle alt innhold på et domene, lage nye maler og jobbe med optimalisering fikk vi økt autoritetsscoren på nettsted noe som gir bedre posisjoner på søk og mer relevant trafikk.

Vil du også lage en velfungerende digital tjeneste? La oss ta en prat!

Will Hindson sitt profilbilde
Sven Simonsen sitt profilbilde
Sven Simonsen

Tjenestedesign og forretningsutvikling