Forsiden til fjordnorway.com

Fra differensiert til inspirerende

Forrige løsning besto av 12 regioner med hvert sitt behov for å fremheve spesifikke attraksjoner. Den manglet hierarki og overvelda brukeren med en stor mengde informasjon og valg. Det ble også høyst nødvendig å gi nettstedet en tydeligere personlighet ved å forbedre den visuelle profilen.

Vårt mål var å lage et nettsted som presenterer spennende aktiviteter og tjenester folk kan legge rett i en personlig reiseplan. Alt innholdet skal inspirere og engasjere folk, sånn at de sitter igjen med sommerfugler i magen og knapt klarer å vente til de får besøke det flotte Vestlandet.

Fjord Norges mål er å øke turismen til regionen og generere mer inntekter til alle turist-virksomheter på Vestlandet.

Vi hadde som mål å forenkle både fonthierarki og bildebruk, introdusere mer luft og rom og få frem et mer generelt redaksjonelt preg. Eksisterende profilelementer som logo og font ble beholdt, og vi gjorde fargepaletten lysere for bedre kontrast og effekt.

Inspirert av formene til logoen har vi utviklet et system med symboler og ikoner. Kanter er brukt gjennomgående på hele nettstedet, og utvalgte bilder og video har fått en særegen vinkelavskjæring. Vi har også laget et system med animasjoner for lenker og ulike effekter som trekker brukeren inn.

Utfordringer

The huge amount of content (31500 images) and 5700 products meant that a good deal of optimisation needed to go into loading the front end, with responsive imagery throughout. The website required three languages (English, Norwegian, German) as well as specific language based content which presented a considerable technical and design challenge for the front end portion of the project.

Special care was given to responsiveness, with different type sizes at various breakpoints, as well as a thinning of icon stroke on smaller screens to match the weight of the type. Accessibility in terms of colour contrast has been catered for, with clear tabbing focus states and alt states for images, among a whole host of other optimisations which are still being refined post-launch with a goal of reaching the highest Lighthouse score possible. Semantics and metadata were refined for SEO.

Dårlig oversetting:

Nettstedet hadde en enorm mengde innhold med 31 500 bilder og 5700 produkter. Dette krevde en god del arbeid for å sørge for responsive bilder og en god løsning for å laste inn grensesnittet. Nettstedet fungerer på tre språk (engelsk, norsk og tysk). Vi har jobbet med å gjøre nettsiden universelt utformet og tilgjengelig for alle. Viktige deler her er fargekontrast, tab-funksjoner, alt-tekst for bilder og en hel del optimaliseringer med semantikk og metadata. Mål om å få den høyeste scoren som er mulig på Lighthouse.

Resultater

  • Fjord Norge og de 14 tilhørende destinasjonsselskapene hadde hvert sitt domene og eget nettsted. Artikler og produkter lå i forskjellig CMS og produktdatabaser, noe som gjorde det vanskelig å samarbeide og selge aktiviteter og reiser på tvers av destinasjonene.

  • Enklere hverdag

    Gjennom å samle 12 destinasjoner på samme nettsted forenklet vi det redaksjonelle arbeidet og gjorde det enklere å samarbeide om salgs- og markedsaktiviteter.

  • Økt synlighet

    Gjennom å samle alt innhold på et domene, lage nye maler og jobbe med optimalisering fikk vi økt autoritetsscoren på nettsted noe som gir bedre posisjoner på søk og mer relevant trafikk.

Vil du også lage en velfungerende digital tjeneste? La oss ta en prat!