Skjermbilde fra løsningen til Dagens Næringsliv

Vi har hjulpet DN med:

  • Prosess og smidig arbeidsmetodikk
  • Brandsprint
  • Designsprinter
  • Prototype og designsystem
  • Jobbe inn gode rutiner for brukertesting og brukerinvolvering

Utfordringen

Dagens Næringslivs vinsatsning henvender seg til en målgruppe som er over gjennomsnittet interessert i vin. Gjennom årelang tradisjon for vinjournalistikk har DN bygget opp egen database med over 60.000 smaksnotater og hvert år legges mellom 8.000-10.000 nye smaksnotater til.

Målsetningen i prosjektet har vært å oppdatere vinsøket basert på brukerbehov og en helhetlig visuell profil for å få abonnenter til å fortsatt ville betale for produktet. Tjenesten er i dag bak betalingsmur og tilgjengelig for DNs totalkunder.

Slik ser løsningen ut på mobil

Prosess

Gjennom å designsprinte ulike temaer har vi involvert DN-ansatte på tvers av organisasjonen. Håndtegnede skisser har blitt til klikkbare prototyper og disse er justert etter hyppige runder med brukertesting. Vi har hatt fokus på å forbedre eksisterende løsning for brukerne, og samtidig foreslå nye verdiskapende konsepter og tjenester.

Hele prosjektet ble gjennomført digitalt, ved hjelp av videomøter, workshopverktøyet Mural og design- og prototypeløsningen Figma.

Bilde fra en arbeidsøkt i prosjektgruppen
Heldigitalt samarbeid i prosjektgruppen

Resultater

Det nye vinsøket ble lansert 1. september 2021. Nå kan kundene til DN scanne vinen og få opp score og smaksnotat mens de har vinen for hånden. Vinsøket har også fått flere filtreringsmuligheter, mer relevant søkeresultat og mer informasjon om hver enkelt vin.

Brukerne kan selv velge om de vil se søkeresultatet med bildevisning eller listevisning. Inne på hver enkelt vin kan de legge til egne smaksnotat, plassere vinen på en toppliste, lagre den i favoritter og legge den i egne lister. Der det finnes flere årganger og annet relevant innhold i DN-universet, lenkes dette opp.

Resultater

  • Gull

    i INMA Global Media Awards i kategorien beste nisjeabonnementsprodukt.

Kjenner dere på en kraftig misunnelse akkurat nå? Ikke noe problem, vi kan hjelpe dere å få til det samme. La oss ta en prat!