Slik ser forsiden på nettsiden ut

Utfordringen: En diffus merkevare uten konkurransekraft

Hvis vi sier «sikkerhetsteknologi», hva tenker du da? Blåfarger, bilder av businessfolk som titter enten alvorlig eller begeistra på skjermer og tar hverandre i hånda, kanskje. Sånn var Signicat også, utenpå.

Signicat sørger for at millioner av mennesker kan logge seg trygt inn og signere ting digitalt, hver dag. De er markedsledende i Norden på sitt felt, og har store og hårete ambisjoner om å ta hele Europa. For å oppnå måla de har satt seg og kunne differensiere seg i et marked hvor det er vanskelig å skille aktørene fra hverandre, måtte de ta et oppgjør med den utdaterte merkevara de dro på.

Katter har som kjent ni liv. Det var på tide å gå videre til det neste, hvor både bruker og business skulle få spille hovedrollen.

Løsningen: Modigere, tydeligere merkevare

Vi gjorde Signicat mer lik seg selv, og ga dem en sterk og klar merkevare som skiller seg ut i markedet. Det viktigste er at den reflekterer deres interne kultur og energi – fra teknologi i fokus til mennesket i sentrum. Den nye merkevarestrategien flytter dem fra et tungt og corporate teknologiselskap til en organisasjon som løser problemer for mennesker.

Vi gjorde en komplett rebrand fra hode til hale – merkevarestrategi, merkevarekonsept, visuell identitet og implementering på analoge og digitale flater. Vi passet også på at Signicat fikk god og omfattende dokumentasjon av merkevare og identitet.

Bilde av Signicat sin merkevare personlighet

En fleksibel og lettbrukt visuell identitet

Konseptet «Trusted connections» gjennomsyrer alt i Signicats nye visuelle identitet. Den skiller seg fra andre aktører i samme bransje fordi den er menneskelig, kundeorientert, overraskende og innovativ! Dette gjenspeiler den interne kulturen i selskapet. Identiteten forsterker Signicats nye visjon: A trusted digital world.

Signicat har fått ei rik og praktisk verktøykasse som kan brukes på mange måter. Det er stor bredde i virkemidlene de har til råde, og vi har rigga identiteten for vekst og inkludering av nye selskaper. De har muligheten til å skru volumet opp eller ned, avhengig av kontekst og budskap.

Examples of font and icons
Signicat colour chart

En særegen font som kan bære hele identiteten alene. Ikonene er bygget på skrifttypens formspråk.

Signicat illustration
Animation of illustrations

Tydelig og klare farger. Og illustrasjoner som bygger oppunder formene i logoen.

Bilde av eksempler på stil og tone
Bilder av identiteten i bruk på skilting, dokumenter og videocover

Et funksjonelt og brukervennlig nettsted med personlighet

Vi bygga nettstedet fra bunnen av i Craft CMS. Informasjonsarkitekturen er også helt ny og gjør det lettere å navigere seg rundt. Vi rydda i og prioriterte innholdet. Det er også skrevet om så det treffer på stil og tone.

Den nye nettsida gir økt gjennomføringsgrad, høyere kundetilfredshet og flere konverteringer. Den er selvsagt universelt utformet, og – siden det er spesielt viktig for Signicat – har den høy sikkerhet. Personvernet er godt ivaretatt. Dessuten har den lavt karbonavtrykk. Hvem kan egentlig ønske seg mer!

Stil, tone og stemme.
Mottaker kan være hvem som helst, en utvikler, en administrerende direktør, men Signicat-stemmen følger alltid de samme retningslinjene:

1. We are friendly and helpful
2. We are smart
3. We are human
4. We have a bold, energetic attitude
5. We are trustworthy

Bilde av Signicat sin nettside

Our new brand is getting a lot of positive attention. People are interested in Signicat as an employer and internally we are seeing strong engagement!

Adam Walhout, Marketing Ops Director

Forvaltning for fremtida

Signicat er en internasjonal aktør. De har mange kontorer, og mange forskjellige mennesker med mange forskjellige roller skal bruke virkemidlene de har til rådighet. De har også ofte behov for å involvere nye oppkjøp og investeringer i Signicat-merkevaren. Derfor var det spesielt viktig med en gjennomarbeida og brukbar designguide for å gjøre det enklere å fremstå helhetlig.

Den visuelle identiteten ble dokumentert med gode retningslinjer og eksempler på bruk i en digital designmanual. De fikk også en digital styleguide med komponenter. Dette gir Signicat fundamentet de behøver for forvaltning av merkevaren.

Tre skjermbilder av nettsiden til Signicat på mobil

For et samarbeid! Dette har vi hjulpet Signicat med:

Signicat har gjennom en omfattende rebranding tydeliggjort sin merkevare og er nå rustet for å bli markedsleder i Europa. Som et av Europas 1000 raskest voksende selskaper ifølge Financial Times er de på god vei. Vi heier på dem og følger dem videre på veien.

Resultater

  • 79 %

    Lavere CO2-fotavtrykk enn gjennomsnittet. Målet om å være best i bransjen på digital bærekraft er nådd!

  • 228 %

    Økt gjennomføringsgrad for brukerne. Det betyr mer business og en enklere hverdag for kunder.

  • Stolt bedrift!

    Lettere å inkludere nye selskaper, på grunn av fleksibilitet, men også ønsket om å være en del av Signicat.

Signicat ble kåra til en av de beste SaaS (Software as a Service)-nettsidene i 2021!

Litt rufsete i pelsen? Vi kan hjelpe deg med å få så mye som mulig ut av din merkevare og kundeopplevelse! Ta en prat med oss.