Hopp til hovedinnhold
NetlifeArbeider

Vipps

Vipps, så var det gjort! Nye, superenkle nettsider for Vipps, BankID og BankAxept etter sammenslåingen.

Utfordringen

I 2018 fusjonerte Vipps, BankID og BankAxept og ble til Vipps AS. De fikk felles merkevare, og trengte nye felles nettsider. De trengte det fort, det skulle være like enkelt som Vipps, det skulle selge mer og hjelpe folk som hadde trøbbel.

Etter en knallhard konkurranse var vi skikkelig motiverte for å jobbe med Norges mest spennende merkevare. Men, hvordan slår du sammen tre nettsted med ganske forskjellige brukergrupper til ett OG oppfyller alle ambisjonene? Det handler først og fremst om knallhard prioritering.

Hjelpesiden til Vipps.

Hva trenger folk?

Gjennom statistikk og brukerundersøkelser fant vi fort ut at privatpersoner først og fremst trenger hjelp når ting ikke fungerer. Da skulle de få hjelp kjapt! Halve forsiden er derfor viet til hjelp. Vipps ønsker selvsagt også at flere bedrifter og organisasjoner skal bli kunder. For disse måtte det bli enklere å velge riktig produkt, forstå kjapt hvordan det fungerer og selvsagt være superenkelt å bli kunde.

Oppgavefokusert for Vipps.

Vipps, så var det gjort!

Merkevareplattformen til Vipps, med stikkord som forenkling, hverdagsmagi og samarbeid, ble et naturlig utgangspunkt for konsept og arbeidsprinsipper. Oppdraget til nettsiden er at folk skal få løst sine oppgaver så raskt og enkelt som overhodet mulig, noe vi tok ut gjennom konseptet «Vipps, så var det gjort!».

Uforståelige produkter

Produktsidene viste seg å være vanskelig å forstå for folk og dermed lite selgende. Vipps brukte produktnavn som VippsGO og Vipps på Nett. Vi endret dette til fokus på hva produktene faktiske kan gjøre for deg.

Enkel navigasjon og layout

Vi jobbet sammen med Vipps for å prioritere knallhardt og gjøre alt så enkelt som overhodet mulig. I navigasjonen lar vi folk gjøre enkle valg basert på behov, slik at vi kan gi dem svaret de trenger. Måten vi formidler på gjennom design og innhold, gjenspeiler Vipps sin personlighet ved å skape opplevelsen av magi og begeistre.

Scandinavian Design Group (SDG) jobbet parallelt med revidering av merkevareplattform og visuell identitet (som følge av fusjonen), og vi hadde et godt samarbeid med dem på animasjonene som ble laget til nettsiden. Takk for samarbeidet!

Vil du gjøre hverdagen enklere for dine kunder? Snakk med oss.