Nkom sin splitter nye nettside

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har som overordnet mÄl Ä legge til rette for et likeverdig og sikkert tilbud av posttjenester og tjenester innenfor elektronisk kommunikasjon i Norge. Det gjÞr de blant annet ved Ä fÞre tilsyn med tilbyderne av disse tjenestene.

Utfordringen

Nkom kom til oss med et nettsted fra 2012, pÄ en utdatert versjon av Enonic. LÞsningen hadde gjennom Ärene vokst seg til et monster med informasjon. Det var nesten umulig Ä finne frem, med mindre du allerede hadde bokmerket sidene du skulle til. Nettstedet bar ogsÄ preg av Nkoms kommunikasjonsbehov heller enn Ä svare pÄ brukernes oppgaver. Dette var Nkom klar over og Þnsket hjelp med Ä endre.

Innholdsmodul for Nkom sin nettside
Nkom sin nye nettside
Forsiden til Nkom sin nye nettside

Fra eget kommunikasjonsbehov til brukernes oppgaver

I konkurransegrunnlaget skrev Nkom eksplisitt at de Þnsket Ä bevege seg fra enveis kommunikasjon mot brukerorientering, oppgaveorientering og selvbetjening. Da mÄtte vi fÞrst finne ut mer om de faktiske brukeroppgavene. Vi supplerte tall fra Google Analytics og data fra tidligere analyser med en omfattende spÞrreundersÞkelse pÄ nettstedet.

Vi Þnsket Ä finne ut mer om hvilke oppgaver brukerne kommer til nkom.no for Ä lÞse. I tillegg gjennomfÞrte vi en rekke intervjuer med ansatte i Nkom og eksterne brukere i mÄlgruppene for nettstedet.

Ulike elementer fra designet til Nkom

Heftig innholdsjobb

Nkoms nettsted hadde gjennom Ärene vokst seg digert, og brukerne hadde problemer med Ä finne det de var pÄ jakt etter. Gjennom flere workshops sammen fikk vi dannet et godt grunnlag for Ä jobbe med ny innholdsarkitektur og total gjennomgang av alt innhold. Vi ble tidlig enige om et mÄl om 80 % mindre innhold.

Ved hardt og systematisk arbeid klarte Nkom Ä nÄ mÄlet om 80% mindre innhold. Tekstene som i dag finnes pÄ nkom.no er i stor grad skrevet fra bunnen og holder hÞy kvalitet.

Ikke minst: Alt innhold forsĂžker Ă„ lĂžse brukerne oppgaver.

SeriÞst og ryddig nettsted kom frem fra en testperson pÄ brukertest

Samarbeid som ett team

Teamet besto av kunde i Lillesand, Netlife i Oslo, og teknisk partner Item i Oslo og TromsĂž. Vi ble tidlig enige om retningslinjene for samarbeid, og vi fikk virkelig langdistanseforhold og distribuert samarbeid til Ă„ fungere.

Nkom hadde en liten og effektiv prosjektgruppe med mandat til Ă„ ta avgjĂžrelser underveis. De stĂžrste milepĂŠlene i prosjektet ble besluttet av og forankret i styringsgruppen til Nkom.

Vi jobbet tett - som ett team - gjennom hele prosjektet. Vi benyttet Slack i stort omfang, sÊrlig til raske avklaringer. Det var avgjÞrende for Ä fÄ god flyt og fremdrift i prosjektet. Vi brukte felles mappe pÄ Drive for dokumenter, designet var tilgjengelig for alle i Figma, og i den tekniske fasen brukte vi Jira. VerktÞyene ble supplert av hyppige videomÞter og noen turer til Lillesand.

Vi har hjulpet Nkom med:

  • SpĂžrreundersĂžkelse pĂ„ nettsiden om viktigste oppgaver og intervjuer med mĂ„lgruppene
  • Gode mĂ„l og riktige mĂ„lgrupper.
  • Justert visuell profil, grafisk design og interaksjonsdesign
  • Innholdsarkitektur, innholdsproduksjon og veiledning for organisering av arbeidet.
  • SĂžkeordsanalyse.
  • Testing av struktur, navigasjon og design.
  • Prosjektledelse, rĂ„dgivning og forankringsarbeid.
  • Implementering av maler og design i Enonic.
  • Integrasjoner mot tredjeparts API-er.
  • OpplĂŠring i publiseringslĂžsningen Enonic.

Resultater

  • 80%

    av innholdet er slettet.

  • Organisasjonsendring

    Stolte av at design, struktur og innhold har brukeren i fokus.

Vil dere bli kvitt innholdsmonsteret deres? Ta en prat med oss!