Før jul tok vi en ringerunde for å få innsikt i hvordan det er å kjøpe inn den typen tjenester som vi leverer. Vi ringte fem av våre eksisterende kunder, og seks potensielle kunder - altså selskaper vi sikler etter å jobbe med.

Tilbakemeldingene var mange, og helt ærlig ganske nedslående.

Det er umulig å forstå hva jeg faktisk får for den prisen som er oppgitt.

Søsterparten av kundene vi intervjua

Sånne som oss feiler altså hardt i å gi dere trygghet og forutsigbarhet. Antagelig suser vi omkring i vår egen hverdagsboble. Vi gjør slike ting hver eneste dag og glemmer at dere ikke er like nerdete som oss når det kommer til prosesser, termer og fancy schmancy begreper som gir perfekt mening i våre faghoder.

Greit. Dere savner altså forutsigbarhet. Trygghet.

En annen tydelig tilbakemelding var: hvordan pokker skal man på ekte kunne lese mellom de glossy linjene og forstå hvem det faktisk er effektivt å samarbeide med. Hvordan velge rett leverandør? Hvem er bra på hva?

Greit. Dere savner altså tydelighet. Ærlighet.

Illustrasjon av en sint bestiller som synes estimatet er skikkelig dust

«Hva gjør vi med det da?» tenkte vi. Og var ganske fornøyde med oss selv når vi kom opp med et nytt konsept:

Estimatmaskina!

Kreative og skapende byråer elsker iterative prosesser i søken etter bedre innsikt, med ekte brukere, med riktige problemstillinger, gode prioriteringer, kontinuerlig forbedring og lange kundeforhold. Og det er det en god grunn til. Det er nemlig det som gir best resultat. Meeeeen, en iterativ og innsiktssøkende håndverker ville ikke vært vårt førstevalg når vi skal bygge kjøkken, så kanskje ikke for tjenesteutvikling heller. De fleste går for det trygge, håndfaste og forutsigbare. I første omgang. Deretter kan man utvide horisonten etterhvert som relasjonen blir skapt og tilliten er opprettet.

Den absolutt mest gyselige måten å starte et samarbeid på er:

  • Kunde skriver en tekst om hva de trenger.
  • En rekke ulike byråer og leverandører tolker og gjetter hva teksten kan innebære, uten dialog og kommunikasjon, for så å produsere et tilbud.
  • Kunden bruker ulike kriterier der de tolker og gjetter på svaret fra leverandøren i en poengskala som er underlag for å kåre en vinner.
  • Prosjektet starter og handler ikke om å gjøre smarte ting, men å oppfylle de kravene som stod i kravdokumentet, de litt vage formuleringene fra tilbudsbrevet.
  • Grøss. Selv «jakten på kjærligheten-konseptet» for fortumla bønder har forstått at folk må komme sammen og snakke med hverandre for å skape kjemi og sommerfugler. (Neida vi er ikke et dating-byrå, men det var det beste vi kom på i farten).

Når jeg ber om et tilbud på en helt enkel ting og får et altfor omfattende tilbud på mye mer.

Frustrert tidligere kunde

Ta en prat om hva vi kan få til sammen?

Legg igjen e-posten din så tar vi en prat om hva vi kan hjelpe dere med OG hva det vil både koste og kreve 😉

Er dette interessant for deg? La oss ta en prat!

Det er faktisk kliss umulig å gi en eksakt pris på komplekse problemer. Selv om det er mange fellesnevnere i ulike løsninger og kunder, så er det også variasjon som er viktig å ta med seg for hver enkelt av kundene våre. Men det skal være vårt problem, vår ekspertise å finne ut av, ikke deres.

Så la oss snakke pris så tidlig som mulig. La oss fokusere på hvor mye den type jobb du vil ha hjelp til typisk koster. Og hvilke greier det er som øker eller senker omfang. La oss være ærlige og bruke vår erfaring til å gi en indikasjon på kostnadsbilde til dere.

Estimatmaskina tester om vi klarer å gi deg oversikt over tjenestene vi kan hjelpe deg med, og gi et røft estimat på hva det vil koste. Det er ikke en fasit. Det vil avhenge litt av ambisjonsnivået ditt. Og det er justerbart.

Når vi går i gang med et samarbeid så er jobben vår å bli kjent med dere og forstå hvem dere er. Oppgaven vår er å overføre essensen og unikheten deres inn i en helhetlig løsning som brukerne deres forstår, og som de får en positiv opplevelse av. Den kan bety at dere må vri tankesettet i organisasjonen litt, eller det kan bety at det er rein plankekjøring. Det varierer.

Jeg kan ikke vite om prisen vi har fått er reell, eller om dere klarer å holde dere til budsjettet.

Potensiell kunde

Dere vil vekk fra «big bang-lanseringer» der man jobber med en løsning i to år før man får den ut. Del opp leveransen i små biter og ferdigstill dem en etter en. Som perler på en snor. Det viktigste først. På den måten blir kostnader og tidsbruk forutsigbart, og det er mindre risiko. Både for oss og dere.

Vi hører hva dere sier, og derfor har vi laga en løsning som gir dere en indikasjon på pris. Uten at dere må lage en kravspesifikasjon. Uten at dere behøver snakke med oss engang. Test den. Gi oss tilbakemelding på om den funker eller ikke for dere.

Så håper vi at den løser litt av utfordringen med å forstå hva ting koster, og hva vi fokuserer på for å hjelpe deg å lykkes. Også håper vi du faktisk ringer og tar en prat, for det er sånn de fleste ekte relasjoner og lykkelige samarbeid faktisk starter 🤝

Fordi vi også vil ha flere av de fine tilbakemeldingene vi fikk fra dere om hva det beste med leverandørene var ❤️

  • Å bli møtt på budsjettet.
  • Riktige folk til jobben og at konsulentene fra byrået jobber sammen med vårt team.
  • Gode og relevante referansecaser som eksempler på hvordan de har løst lignende ting før.
  • Å føle meg trygg på leverandøren og at jeg kan stole på at det er gode anbefalinger de kommer med og hvordan vi skal løse det.
  • Løsningsbesvarelsens omfang, innsikt og kreativitet.
Del opp elefanten så den bli lettere å spise
Her passer det merkelige ordtaket: Del opp elefanten i mindre biter så den blir mer spiselig.

De beste svarene får du i kontakt med oss. Ikke nøl med å ta en prat med Randi eller Alex.

Har du fått med deg disse?